Darul Zilei – discurs Speakers Club

Am avut recent o aniversare în familie – cineva drag a împlinit o frumoasă vârstă, mai înaintată. Am fost la restaurant, ne-am simțit bine, a venit tortul, sărbătorita a fost emoționată, noi la fel… Am revăzut după puțin timp pozele, și sărbătorita m-a întrebat: „Oare pe cruce să-mi puneți o poză mai tânără?! Că asta nu-mi place, așa bătrână…” Și i-am răspuns că numai cei care au murit tineri au poze tinere pe cruce, și dacă ai ajuns anii aștia și ți-i i-a îngăduit Dumnezeu trebuie să te bucuri de ei.

Am reflectat ceva asupra timpului ce trece și am realizat că odată cu fiecare zi care se prefigurează, se întâmplă și se transformă în trecut nu avem decât două alternative: ori să îmbătrânim, îmbogățindu-ne, crescând cu experiențele vieții, ori să murim. Poate că înțeleg mai bine nevoia de a te bucura de fiecare clipă în special cei care au avut experiențe în apropierea liniei subțiri – cât un fir de păr – de demarcație între viață și moarte. Am primit și eu viața în dar. A doua oară!

Vine perioada cadourilor, a Sărbătorilor de iarnă, suntem atrași în acest carusel al marketingului, care inventează necesități de care nu avem nevoie și ne stimulează să cumpărăm și să ambalăm apoi, cât mai frumos cu putință, darurile, în speranța obținerii unui zâmbet de pe fața copiilor și a celor dragi.

Încercând să mă perfecționez ca speaker, am citit recent că un discurs cu un mesaj slab, dar foarte bine livrat este mult mai bine recepționat decât un mesaj cu un conținut puternic, dar livrat slab. Și nu am putut să nu mă gândesc că de multe ori sub ambalaje strălucitoare, pompoase nu se ascunde mare lucru, iar sub ambalaje care nu promit nimic se ascund cadouri cu adevărat valoroase. Un asemenea cadou sunt zilele noastre, mai multe și ambalate atât de banal încât mulți dintre noi credem chiar că sunt un drept al nostru, de care e normal să beneficiem, uitând că sunt, de fapt, un dar.

Un dar pe care trebuie să-l apreciem și să profităm la maxim – de puterea fiecărei zile și să ne bucurăm de fiecare clipă! Vă invit deci să primiți darul Anului Nou și să vă bucurați de puterea fiecărei zile!

1 Comment

  1. Ce frumos scrii Delia. Multumesc ca ai pus aceste ganduri in scris, asa simt si eu. Nu apreciem fiecare zi asa cum vine ea, dar depinde de noi s-o facem frumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *