Eveniment APAH-Ro – Vești bune pentru pacienții cu hepatită

Am avut onoarea de a fi moderator la Conferința APAH-RO din 6 noiembrie, eveniment care a reunit pacienți cu hepatită, prilej cu care președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunțat misterios că are în pregătire ceva soluții pentru probleme cu care pacienții cu hepatită se confruntă demult, costul testărilor pe care sunt nevoiți să le suporte fiind doar una dintre ele. Deși nu a vrut să spună mai multe, „ca să nu afecteze negocierile”, a spus suficient ca să dea speranțe pacienților prezenți. Marinela Debu, președinte APAH-RO, a centralizat întrebările pacienților și a promis că le va centraliza și transmite Casei și în continuare.

Pacienții au profitat de prezența șefului Casei și au adresat întrebări legate de Protocolul de prescriere pentru tratamentul fără interferon, care tocmai se publicase cu o seară înainte în Monitorul Oficial.

O noutate a fost introducerea Brașovului și Galațiului ca centre de tratament pentru noul tratament interferon free. Deși pentru moment este prevăzut numai pentru pacienții cu F IV și pentru cei cu FIII cu intoleranță la interferon, multe întrebări au vizat termenul la care acest tratament revoluționar ar putea fi valabil și pentru pacienții cu F III, respectiv anul viitor.DSC02566 eveniment apah 6 noi 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *