Cum era să avem o sănătate model

Am văzut cel mai tânăr ministru propus la sănătate in cabinetul Cioloș, Andrei Baciu, 28 de ani, propus al 25-lea ministru al Sănătății post revolutionare!

Din păcate, visul frumos al multor românce – pentru că da, incepea o „epidemie” – s-a sfârșit înainte de a începe. Pentru că a fost retras, după ce mediul online a distribuit poze frumoase cu noul ministru îmbrăcat sumar, de pe vremea când făcea modeling.

N-am nimic cu frumusețea, dimpotrivă, o iubesc, ca toata lumea! Nu e nici argument, nici contraargument la Sănătate! Nu mă deranjeaza nici o poză mai nonconformistă pe pereții de la MS! Și pe Angela Merkel am văzut-o pe litoralul Marii Negre îmbracată maxim de sumar! (poze din tinerețe, bineînțeles).

Argumentul principal a fost, din câte am văzut, lăsat însă în plan secund – despre experienta, viziune, strategie, capacitate manageriala, niciun cuvintel! Parca nici nu contează, pentru că Sănătatea n-ar fi cine știe ce Minister și poate fi lăsată așa, la îndemâna oricui! Nu prea înțeleg, drept cine suntem luați?!

Chiar eu am inițiat în Medica Academica o rubrică în premieră, Români în lume, în care vorbeam despre cei mai valoroși ambasadori ai României peste hotare, medicii. Apreciez studiile făcute în străinătate și pe cei care pleacă, e dreptul lor să aleagă o zare mai bună, pe cei care se întorc dar și pe cei care nu pleacă, ci stau aici și ară cu plugul ogoarele patriei – aici, unde e atâta treabă de făcut.

De data asta era s-avem o sănătate model! Uff, din nou la treabă, că șansa asta frumoasă și ușoară s-a dus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *