Premiul care m-a bucurat cel mai mult

38-39Colegiul Farmaciștilor și partenerii săi, care au organizat Școala de vară pentru jurnaliști din domeniul medical, au acordat pe 9 octombrie premiile care au recompensat materialele scrise în acest interval.

Am avut onoarea de a-mi fi fost acordat Premiul cel mai râvnit, care a constat dintr-un telefon mobil de ultimă generație, pentru materialul care a analizat impactul scăderii prețurilor la medicamente asupra pacienților și asupra tuturor jucătorilor din piață.

„Am apreciat modul cum în cadrul materialului scris de Delia Budurcă au fost explicate, pe înțelesul tuturor, implicațiile pe care această măsură le are asupra pieței farmaceutice, inclusiv asupra pacienților”, a explicat decizia juriului Iulian Trandafir, director general Farmexpert.

Materialul „Impactul scăderii prețurilor la medicamente” a apărut în numărul de iulie – august al revistei Medica Academica și poate fi citit pe site-ul www.medicaacademica.ro.

A doua ediție a Școlii de vară pentru jurnaliști din domeniul medical, la care au participat 17 jurnaliști din București dar și din alte orașe, a avut loc la Sighișoara în perioada 4-6 iunie 2015. Până pe data de 9 octombrie 2015, când au fost acordate premiile, a avut loc documentarea, conceperea și publicarea articolelor, precum și jurizarea materialelor. Premiile au fost acordate de prof. Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor, de farm. Clara Popescu, secretar general, și de partenerii CFR – Farmexpert, Boiron, ARPIM, Cegedim, Mylan, Catena.

Alte premii au fost acordate Mirelei Boroeanu-Stanca, jurnalist, pentru temele propuse de Boiron și Mylan, Arinei Moldovan, redactor șef adjunct MedFarm, pentru tema lansată de compania Cegedim România, ”Utilizarea rațională a medicamentelor”, Adrianei Turea – jurnalist Radio România Actualități și lui Lucian Săcălean – realizator știri Știi TV Târgu Mureș.

A doua ediție a Școlii de vară pentru jurnaliști-Jurnalism farmaceutic a fost organizată de Colegiul Farmaciștilor din România, avându-i ca parteneri pe Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Farmexpert, Cegedim România, Mylan, Boiron și Catena.

Școala de vară pentru jurnaliști – Jurnalism farmaceutic din acest an a avut ca temă “Piața farmaceutică – o perspectivă 360”.

Între lectorii evenimentului s-au aflat prof. Dumitru Lupuleasa, farm. Clara Popescu, președintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, Conf. dr. Florin Buicu, Ministrul Secretar de Stat dr. Alin Țucmeanu, Petru Crăciun, director general Cegedim, Anca Crupariu, ANMDM.

Temele de concurs au fost “Scăderea prețurilor la medicamente și impactul asupra pacienților și a tuturor jucătorilor din piață”, “Medicamente biologice și biosimilare”, “Utilizarea rațională a medicamentelor”, “Viitorul cercetării și dezvoltării cu accent pe terapiile inovatoare”, “Homeopatia, o speranță pentru numeroși bolnavi”, “Misiunea 150 ”, o campanie de informare a populației despre scăderea nivelului de trigliceride sub 150 mg/dl”.

Deși am scris materialul inclusiv în concediu – în loc să merg la plajă în Malta cu toată gașca eu stăteam în cameră și scriam – a fost premiul de care m-am bucurat cel mai mult. Și acum mă bucur.

Mulțumesc tuturor care știu să vadă, să înțeleagă și nu se sfiesc să spună un cuvânt bun. Bunătatea mă emoționează. Recunoașterea la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *