MeteoIndependenta

Daca te uiti la tv, vremea nu e niciodata asa cum ar trebui sa fie. Ba e mai cald, ba e mai frig decat reperul absolut… sfanta medie!

Uitam ca „media” este o medie aritmetica a unor temperaturi individuale, si ca trebuie sa ai un mare noroc sa pice temperatura exact pe medie. Luna octombrie nu va putea avea niciodata aceeasi temperatura de pe 1 pe 31, toate vor fi peste sau sub medie. Si cu anii e la fel. Surpriza, nu e nimic in neregula!

De fapt, e o gaselnita a prezentatorilor meteo pentru a ne transmite ca si cu vremea e ceva in neregula, in linie cu toate celelalte stiri nasoale pe care ni le serveste toata media dimineata, la pranz si seara. O zi in care temperatura e cu 0,5 grade peste sau sub media lunii este o frumoasa zi perfect in regula, de care ar trebui sa ne bucuram cu varf si indesat!!!

E gresit si locul unde ploua sau sunt inundatii. E vina vremii! Pana la urma, astea au fost de cand lumea. Doar ca acum informatia circula si ajunge la mine.

Pe de-o parte e bine, pentru ca se formeaza o constiinta si o solidaritate planetara, pe de alta ne incarcam cu emotii care nu sunt ale noastre, ci doar induse, manipulate in noi. Si pe care de cele mai multe ori nu le putem influenta. 

Astfel, montati de media si de notificari, suntem suparati pe vreme inca de dinainte de a trage perdelele si a deschide geamul.

Pe mine nu ma deranjeaza vremea, pentru ca oricum nu pot sa o influentez. E mult mai simplu si mai confortabil sa-ti placa vremea de fiecare zi, asa cum e, pentru ca in majoritatea zilelor este chiar perfecta.

Bine, poate am eu, personal, noroc :) – imi place si iarna, si primavara, si vara, si toamna. Și ploaia, si vantul, si soarele, si ninsoarea. Si ceata are farmecul ei, atunci ies cele mai frumoase poze… Poate in 365 de zile pe an sa fie una care sa nu-mi placa, dar sincer nu mi-o amintesc…

In concluzie, ma declar… meteoindependenta!

Tu cum stai cu… meteoindependenta?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *