Despre mine – știu acum că sunt jurnalist dintotdeauna

Sunt Delia Budurcă. Știu acum că sunt jurnalist dintotdeauna, deși oficial numai din 2001. În poza de mai sus făceam un reportaj pe Salvare. A fost chiar în noaptea accidentului turiștilor ucrainieni pe A2. Da, am auzit în direct – „autocar răsturnat pe A2, 50 de victime”. Și am zburat într-acolo.

Parcursul meu profesional include Agerpres, Adevărul, Business Standard și, din 2010, sunt Redactor -Șef al Medica Academica, o revistă lunară destinată medicilor. Nu, nu e la chioșc, se distribuie prin abonament.

Îmi place adevărul, natura și frumusețea. Îmi plac oamenii și nu mă satur să sondez profunzimile nebănuite ale sufletului uman. O exprimare a acestor preocupări este emisiunea PORTRET, pe care o realizez la Expres National, și pe care vă invit să o vizionați. Vreau să pun lumina pe oameni interesanți, care inspiră, așa cum fac și când scriu.

Nu-mi place minciuna, prefăcătoria, prostia și mai ales răutatea. Pentru că dacă prostiei îi mai găsesc o scuză – nu ne naștem la fel și nu e vina sau meritul nostru dacă suntem inteligenți, frumoși sau dimpotrivă – răutatea o consider cu mult mai culpabilă. Și nu are nicio scuză. Am învățat însă să trăiesc și cu răutatea alături. Nu o prefer, nu o aleg, dar o iau ca atare. Există. Și chiar dacă am pierdut mult timp încercând să-i înțeleg rațiunea, acum nu mă mai preocupă deloc. E bagajul altora, nu al meu.